A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство Таїровської селищної ради
"Таїровський консультативно-діагностичний центр"

Новини

Реанімобіль

Шановні мешканці Таїровської громади!

15:25 11.04.2024

Практичне заняття з надання домедичної допомоги в Таїровському ліцеї

28 березня 2024 року у Таїровському ліцеї лікар загальної практики - сімейний лікар Юлія Пономаренко провела практичне заняття з надання домедичної допомоги. Вона розповіла, яку саму допомогу та в яких випадках можуть надати люди, які не мають медичної освіти. Відпрацювали навички проведення непрямого масажу серця у дорослих та дітей на професійному манекені для проведення СЛР. Розповіли як відрізняти та оцінювати інші стани, в яких людина може потребувати домедичної допомоги, які маніпуляції зможуть врятувати життя.

15:42 29.03.2024

Гуманітарна допомога від КУ "Одеська обласна база спеціального медичного постачання"

Шановні мешканці Таїровської громади! КНП “Таїровський КДЦ” отримав від КУ “Одеська обласна база спеціального медичного постачання” гуманітарну допомогу у вигляді  препаратів: Омепразол - лікарський засіб, що пригнічує секрецію шлункової кислоти і використовується в лікуванні виразок шлунка та ГЕРХ. Амантадин - антипаркінсонічний дофамінергічний препарат.

14:02 28.03.2024

Відкриті вакансії

Лікар-гастроентеролог  (0,5 ставки). Лікар загальної практики-сімейний лікар (1,0 ставки)                                                                                                                         

11:01 20.03.2024

Інсульт: попередь, розпізнай, врятуй

Інсульт – це важке захворювання, яке виникає, коли кровоносна судина, що переносить життєво необхідні кисень та поживні речовини до головного мозку, закупорюється тромбом або розривається. Через це клітини певної частини мозку гинуть https://www.stroke.org/en/about-stroke, і це призводить до смерті людини або інвалідизації. Згідно з даними Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), інсульт – друга причина смерті людей старше 60 років і п’ята – серед людей віком 15 – 59 років. Щороку понад 100 тисяч українців втрачають життя через інсульт, третина з них – молодше 65 років. Тяжкі наслідки інсульту лягають тягарем не лише людину, яка переносить захворювання, а й на членів родини та суспільство загалом.

13:32 13.03.2024

Скарлатина

Скарлатина — гостре антропонозне інфекційне захворювання групи стрептококових інфекцій, яке проявляється інтоксикацією, гнійним ураженням мигдаликів ротоглотки та характерним висипом.  

19:30 11.03.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора