A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство Таїровської селищної ради
"Таїровський консультативно-діагностичний центр"

Серцево-судинні захворювання, обстеження та їх профілактика

Дата: 21.04.2022 13:45
Кількість переглядів: 71

Дуже часто людина у своєму житті зіштовхується із серцево-судинними порушеннями.

Тому можуть сприяти вікові зміни органів і тканин, обмінні порушення призводять до гіпертонії, гіпертрофії міокарду, інфарктам, інсультам, серцевої недостатності, атеросклерозу судин та іншого, що скорочує життя і викликає цілий ряд обмежень. Нажаль ці явища стрімко молодшають.

Серцево-судинні захворювання найчастіше виникають на фоні порушення кровообігу. Занадто рано в сучасної людини через погіршення кровотоку знижується працездатність, пам'ять, інтелект, зір, слух, переносимість навантажень і т.п.

Виникнення і перебіг серцево-судинних та судинно-мозкових захворювань тісно пов'язані з наявністю чинників ризику, основними серед яких:

  • підвищений артеріальний тиск;
  • порушений ліпідний обмін;
  • надлишкова маса тіла;
  • тютюнопаління;
  • зловживання алкоголем;
  • недостатня фізична активність;
  • психоемоційні навантаження.

Профілактика серцево-судинних захворювань включає в себе:

формування здорового способу життя

боротьбу з палінням та зловживанням алкоголем

формування звички здорового харчування

нормалізацію маси тіла збільшення фізичної активності.

Треба також не нехтувати регулярними оглядами у лікаря та при необхідності проводити вчасно обстеження стану власного організму.

В нашому консультативно-діагностичному центрі ви маєте змогу пройти обстеження велоергометрія (ВЕМ) та отримати консультацію профільного спеціаліста лікаря-кардіолога.

Велоергометрія (ВЕМ) – це електрографічний тип обстеження, яке проводиться при фізичному навантаженні. Простими словами – пацієнт крутить педалі спеціального велотренажера, а лікар знімає показання роботи серця і судинної системи. Обстеження дозволяє діагностувати серцеву недостатність, стенокардію, проблеми з серцевим ритмом у прихованій формі, що класичною кардіограмою не виявляються.

Ми чекаємо на ВАС!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора