A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство Таїровської селищної ради
"Таїровський консультативно-діагностичний центр"

Третя Річниця відкриття діагностичного центру

Дата: 19.12.2022 10:55
Кількість переглядів: 36

Шановні мешканці громади!

Наше сьогоднішнє свято присвячується 3-ій річниці відкриття КНП «Таїровський КДЦ» (19.12.2019).

Мета відкриття нашого закладу – це забезпечення медичних потреб мешканців Таїровської територіальної громади.

І за ці 3 роки  дуже багато зроблено для наших пацієнтів.

На сьогодні укладено декларацій – 18063.

Також велику увагу приділено наданню медичної допомоги внутрішньо-переміщеним особам, яких на сьогодні в громаді зареєстровано більше 6 тис. Всі медичні послуги ВПО отримують в закладі БЕЗКОШТОВНО.

Особливу увагу приділено питанню вакцинації від гострої респіраторної хвороби COVID-19. З 2020 року  по теперішній час зроблено 13622 щеплення.

КНП «Таїровський КДЦ» включає в себе наступні приміщення та надає медичні послуги наступним чином:

- центральний офіс розташований в жм «Радужний», буд 21;  в будинку 11   (лікувальна фізкультура, масаж, ударно-хвильова терапія); 

- Таїровська амбулаторія загальної практики сімейної медицини (яка є структурним підрозділом), розташована в смт. Таїрове, пр-т  40-Річчя Перемоги,17;

- Сухолиманський фельдшерсько-акушерський пункт (який є структурним підрозділом), розташований  в с. Сухий Лиман, вул. Чорноморців,109а

Таїровською селищною радою в цьому році з метою розширення спектру надання медичних послуг було закуплено 2 приміщення в ж/м «Радужний»: в будинку 11 приміщення  площею 95,7 кв.м  та в будинку 23 квартира площею 75,3 кв.м.

КНП «Таїровський КДЦ»  забезпечує медичними послугами 4 населені пункти:

- смт. Таїрове

- с. Лиманка

- с. Сухий Лиман 

с.Балка                                                                                                                       

та 8 житлових масивів: «Червоний Хутір», «Дружний», «Совіньйон», «Чорноморка» («Золота гірка»), «Чорноморка-2»,  «Ульянівка»,  «Радужний», «Дайберг».  

В 2020 році поведено капітальний ремонт Сухолиманського ФАП, поточний ремонт Таїровської АЗПСМ та відкрито фізіотерапевтичний кабінет в амбулаторії. В 2021 році проведено ремонт закупленого Таїровською селищною радою приміщення 6 в будинку 11 на масиві «Радужний». Виконані роботи з обладнання системою автоматичної пожежної сигналізації i системою автоматичного оповіщення про пожежу та управлiння евакуацiєю людей 2-х об’єктів: закупленого приміщення 6 в будинку 11 масив «Радужний» та  Сухолиманському ФАПі  по вул. Чорноморців,109а в с. Сухий Лиман.

На виконання вимог НСЗУ та нових Державних будівельних норм на пандусах встановлені «кнопки дзвінка виклику» для доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до всіх 5 будівель та приміщень КНП «Таїровський КДЦ». Зроблено експертизу технічного обстеження будівлі щодо доступності для маломобільних груп населення.

Для покращення функціонування закладу протягом 3 років селищною радою  та медичним закладом завдяки активній співпраці з селищною радою закуплено сучасне медичне обладнання на  загальну суму понад 19 млн грн. (апарат УЗД, цифровий рентген-апарат, маммографічна система, система ендоскопічної візуалізації, а саме: відеогастроскоп, відеоколоноскоп, відеоендоскоп, колоноскоп для  проведення діагностичної ендоскопії; кардіодефібрилятор-монітор, стерилізатор паровий  Tanda Steri з принтером, коагулометр напівавтоматичний 4-канальний, аналізатор глюкози та кетонів, мікроскоп, гематологічний аналізатор, велоергометричний комплекс для моніторингу діяльності серцево-сосудистої системи, для добового моніторингу артеріального тиску  закуплено холтер АД та ЕКГ. Придбано офтальмологічне обладнання - лампу щілинну, цифровий автоматичний фороптер, авторефкератометр для виявлення та вимірювання аномалій бінокулярного зору, для біомікроскопічного дослідження переднього  відділу ока, непрямий офтальмоскоп, безконтактний тонометр з пахіметром, офтальмологічний периметр   тощо. Закуплений кольпоскоп, основне завдання кольпоскопічного дослідження – це прогнозування можливого клітинного складу слизової шийки матки з метою виявлення передракових захворювань і раку шийки матки. Придбано апарат для активно пасивної механотерапії верхніх і нижніх кінцівок, апарат для тривалої пасивної розробки суглобів кінцівок, стоматологічна установка, дентальний рентгенівський апарат, лазер хірургічний діодний «LIKA-surgeon +», апарат ШВЛ та інш). Для покращення функціонування лабораторії у листопаді 2020 року закуплений новий сучасний європейський автоматичний аналізатор Labline  – 100 (виробництва Австрія), який досліджує всі біохімічні та імуноферментні тести (онкопанель, ендокринологія, репродуктологія, електроліти, аутоімунні захворювання, алергія, вітаміни тощо). Даний аналізатор також досліджує кров на коронавірус. Функції цього обладнання різноманітні: попереднє розведення, диспенсирування, перемішуівання, інкубація, промивання і розрахунок результатів, надає можливість одночасно відслідковувати декілька тестів. Також КДЦ має сучасний ендоскопічний лорапарат, який дозволяє оглядати вуха, носову порожнину, глотку та гортань  через відезйомку, це дослідження є дуже інформативним та своєчасно дозволяє виявити захворювання.

В КНП «Таїровський КДЦ» наявна операційна, в якій лікарі хірурги проводять операції «одного дня»,  абсцеси різної етіології, видалення ліпоми, видалення епітеліального куприкового ходу, видалення грижі з пластикою сітки та без пластики сітки, видалення новоутворень шкіри і м’яких тканин із гістологічним дослідженням тощо.

На базі КНП «Таїровський КДЦ» розгорнуто  4 ліжка денного стаціонару, на базі Таїровської АЗПСМ – 2 ліжка денного стаціонару.

В КНП «Таїровський КДЦ» можна зробити також ультразвукове дослідження  органів та дуплексне сканування сосудів голови та шиї, добове моніторування АТ та ЕКГ, велоергометрію тощо.

В КНП «Таїровський КДЦ» наявна операційна, в якій лікарі хірурги проводять операції «одного дня»,  абсцеси різної етіології, видалення ліпоми, видалення епітеліального куприкового ходу, видалення грижі з пластикою сітки та без пластики сітки, видалення новоутворень шкіри і м’яких тканин із гістологічним дослідженням тощо. В КНП «Таїровський КДЦ» можна зробити також ультразвукове дослідження  органів та дуплексне сканування сосудів голови та шиї, добове моніторування АТ та ЕКГ, велоергометрію тощо.

Для забезпечення потреб закладу у травні 2020 року також був закуплений легковий автомобіль RENAULT DUSTERТакож за кошти державно субвенції було придбано автомобіль RENAULT DUSTER.

На даний час в КНП працює 91 особа, в тому числі 43 лікарі: сімейні лікарі, лікар-педіатр, лікар-терапевт та  лікарі наступних вузьких спеціальностей: лікар з функціональної діагностики, лікар з  ультразвукової діагностики, акушер-гінеколог, кардіолог, невропатолог, отоларинголог, отоларинголог дитячий, хірург, анестезіолог, дерматовенеролог, ендокринолог, уролог, лікар з лікувальної фізкультури і  спортивної медицини, офтальмолог, офтальмолог дитячий,  ендоскопіст, лікар-лаборант, лікар ортопед-травматолог, дитячий хірург, онколог.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора