A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство Таїровської селищної ради
"Таїровський консультативно-діагностичний центр"

Щеплення — суперсила від хвороб

Дата: 07.04.2023 15:46
Кількість переглядів: 41

Щеплення — суперсила від хвороб

 

 


  Імунізація важлива як для дітей, так і для дорослих, адже може захистити від багатьох небезпечних захворювань.

Імунізація є одним із найбільш ефективних заходів медичного втручання в епідемічний процес, які існують у теперішній час. Завдяки вакцинації багато інфекційних захворювань відійшли в минуле.

Яскравим прикладом є винищення поліомієліту в США: завдяки організаційним заходам у системі охорони здоров'я та батькам, які дали можливість своїм дітям вчасно пройти вакцинацію, випадки поліомієліту не були зафіксовані на території країни з 1979 року.

Імунізація не лише захищає дітей від смертельних хвороб, але й сприяє розвитку дитячої імунної системи. Завдяки цьому процесу людина набуває імунітет та стає несприйнятливою до інфекційних хвороб.

Кожен мешканець планети повинен замислитись і перевірити свій вакцинальний статус, тобто ті щеплення, які вже зроблені і які необхідно зробити. Адже, всі ми потребуємо захисту від хвороб, керованих за допомогою вакцин. Як правило, людина замислюється про роль імунної системи і можливості її підтримки лише під час хвороби. Але надзвичайно важливою є профілактика недуг шляхом ведення здорового способу життя та фахово проведеної вакцинації.

Так, завдяки правильній вакцинальній тактиці, людству вдалося подолати натуральну віспу!

В Україні, відповідно до Національного календаря щеплень, обов'язкова вакцинація від 10 інфекційних хвороб: дифтерії, правця, кашлюку, кору, паротиту, поліомієліту, туберкульозу, гепатиту В, краснухи та гемофільної інфекції.

 

 

Важливо пам`ятати просту істину: краще попередити захворювання, ніж потім з ним боротися.

 

Бережіть свій імунітет, оскільки, він запорука міцного здоров’я!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора